Mayfran International

Mayfran International werd opgericht in Cleveland (VS) in 1933 door de van oorsprong Duitse ondernemers Mayfarth en Frantz. Tegenwoordig is Mayfran wereldwijd toonaangevend op het gebied van oplossingen voor afval- en koelmiddelbeheer, materiaalhandling in de metaalindustrie, recycling, verwerking van vast afval en andere toepassingen. Het bedrijf levert zowel rechtstreeks aan fabrikanten van bewerkingsmachines als ook de gebruikers van deze machines.

De producten van Mayfran transporteren, filtreren, scheiden, breken, persen en verwerken materialen en koelvloeistoffen in industriële processen bij de productie van auto's, vliegtuigen, consumentenproducten, energie, de staalverwerking, de verwerking van vast afval, de productie van pulp en papier, medische producten, zware apparatuur en in aanverwante industrieën.

Mayfran produceert wereldwijd op locaties in de Verenigde Staten, Europa, Japan, Korea, India en China. De klantenservice wordt verzorgd door een wereldwijd netwerk van dochterondernemingen en vertegenwoordigingen. De groep heeft wereldwijd ongeveer 900 medewerkers, waarvan er 300 in Europa werken.

Sinds september 2012 is Mayfran International een onderdeel van de Japanse Tsubakimoto Chain Group, die gevestigd is in Osaka.